Transport šleperom

Transport šleperom – Koje su prednosti šleperskog prevoza robe?

Transport šleperom ima važnu ulogu u drumskom teretnom saobraćaju. Istraživanja pokazuju da ova vrsta prevoza robe učestvuje sa čak 72 odsto tereta. Dok donosi preko 700 milijardi dolara godišnjeg prihoda.

Svako veće poslovanje zavisi od neke vrste transporta robe. Zapravo, brzina i efikasnost prevoza utiču na efikasnost poslovanja kompanije. Samim tim i na njen uspeh. Zbog toga transport čini jedan od najvažnijih aspekata ekonomije.

S obzirom da industrija transporta obuhvata različite vrste prevoznih sredstava BAS PROMET vam otkriva zašto izabrati transport šleperom.

Prednosti transporta šleperom

Ako je potrebno da svoju robu prenesete sa jednog mesta na drugo na bezbedan, pouzdan i isplativ način onda je transport šleperom najbolja opcija. Da je, zaista, najefikasnija vrsta prevoza potvrđuju i stručnjaci koji ističu da se ne može porediti ni sa jednim drugim načinom transporta.

Glavna prednost korišćenja usluge transporta šleperom je mogućnost da stigne od tačke A do tačke B brže od bilo koje druge vrste vozila. Razlog za to leži u činjenici da se šleper kreće najdirektnijim mogućim putem, bez ikakvih ograničenja u pogledu vremena vožnje.

Transport šleperom

Šleperski prevoz robe može se odvijati svih 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji i nema potrebe da se pridržava rasporeda rada aerodroma, železnice ili luke. Na taj način je zagarantovano da će roba stići tačno željenog datuma i u vreme koje je vama potrebno.

Zahvaljujući ovoj vrsti transporta moguće je organizovati prevoz robe tačno na određenu adresu. Odnosno, omogućava da se utovar izvrši u kompaniji dobavljača i odveze direktno u skladište odredišne kompanije ili na lokaciju prodavca. Upravo zato transport šleperom predstavlja brzu i ekonomičnu alternativu.

Još jedna prednost jeste optimizacija vremena isporuke. Korišćenje šlepera omogućava fleksibilno rutiranje i praćenje tereta sa podacima iz savremenih GPS navigacionih sistema. To daje dodatnu garanciju klijentima da je njihova roba bezbedna u putu.

Kategorije transporta šleperom

Transport šleperom se obavlja pomoću 4 tipa šlepera.

Univerzal je zapremine 90 m3. Najčešće je sa tendom tako da se utovar i istovar mogu obaviti odozgo, pozadi ili sa strane (bočno).

Jumbo se obično koristi za isporuku rasutih tereta. Zapremina prikolice po kubnom metru se povećava za maticu i iznosi oko 96 m3

Šleper mega je nešto većih dimenzija i zapremine 100 m3, dok se šleper tandem sastoji iz 2 prikolice, te obezbeđuje i najveću nosivost. Ukupna nosivost je 15.000 do 22.000 kg, tj. 120 m3.

Najbolje transportne usluge u Srbiji

Kompanija BAS PROMET ima višegodišnje iskustvo u upravljanju drumskim transportom tereta. Tokom godina poslovanja ne samo da smo razvijali svoje kapacitete, već širili i znanje kako bismo mogli svakom klijentu da pružimo efikasna rešenja za njegove potrebe.

Transport šleperom

Rezultat zalaganja i posvećenosti jeste visok nivo profesionalnosti, koji su prepoznali klijenti širom Srbije, ali i regiona.

BAS PROMET nudi transport različitih vrsta tereta, uključujući i zbirni, kompletan teretni teret, kao i rasuti. Bogat vozni park omogućava da brzo odgovorimo zahtevima klijenata, bez obzira na njihovu lokaciju. Takođe, garantujemo potpunu pouzdanost. Sa našim transportnim partnerima sarađujemo na osnovu dugoročnih ugovora i uz garanciju postojanja svih potrebnih licenci, dozvola i osiguranja od odgovornosti prevoznika.